För bara några dagar sedan skedde en explosion på Nobelvägen. En tolvårig flicka fick då föras till sjukhus. Foto: Anders Magnusson

Hotsituation i Malmö – misstänkt skottlossning i trapphus

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat spår av en skottlossning i ett trapphus på Nobelvägen i Malmö. En person har gripits, misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

21.16 larmades polisen till Nobelvägen efter att en hög smäll hörts och en person känt sig hotad. Polisen hittade spår efter en skottlossning i trapphuset till flerfamiljshuset och grep något senare en man på en annan plats i Malmö.

Polisen har ingen klar bild

Mannen är misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

– Det var någon typ hotsituation, men vi vet inte exakt vad det rör sig om, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Är det tomhylsor som har hittats?

– Vi hittade spår av att någon skjutit med något typ av vapen.

Flera dåd på Nobelvägen

Ingen person ska ha skadats fysiskt. Men för bara fem dagar sedan fick en tolvårig flicka föras till sjukhus efter att ett fönster krossats i hennes sovrum, i samband med en explosion på Nobelvägen.

Flera polispatruller kallades till platsen på lördagskvällen. Foto: Anders Magnusson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.