20-åriga Emilia hittades död i Vramsån i Tollarp den 3 december 2019.

Hovrätten fastställer dom för mordet i Tollarp

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten fastställer domen mot 22-åringen som dömts till 14 års fängelse för att ha mördat en 20-årig kvinna i skånska Tollarp.

Teknisk bevisning saknades, men Kristianstads tingsrätt ansåg att det var bevisat att den 22-årige mannen dödat sin 20-åriga barndomsvän och dömde honom till 14 års fängelse för mord. Mannen hävdar att han är oskyldig och överklagade domen.

Hovrätten delar dock tingsrättens bedömning om att mannen är skyldig till mordet på kvinnan och meddelar att straffet på 14 års fängelse står fast.

Försvunnen i elva dagar

Kvinnan hade varit försvunnen i elva dagar när hon i början av december 2019 hittades död i en å som löper genom det lilla skånska samhället Tollarp. Mordet ska ha begåtts vid lunchtid den 22 november och hemma hos 22-åringen har man hittat en peruk som kvinnan hade på sig på morddagen. Peruken var fortfarande våt när den hittades och i peruken fanns det växtdelar, som mycket väl kan komma från den aktuella ån, enligt tingsrättsdomen.

I närheten av brottsplatsen har man hittat två föremål – en gymnastikpåse och en jacka – som tros tillhöra 22-åringen. I jackan hittades även en kökskniv, som saknades från offrets hem.

Inget dna på kniven

Föremålen hittades dock först 17 dagar efter tidpunkten för mordet och låg i en vattenpöl, vilket kan vara en förklaring till avsaknad av blod och dna på kniven och jackan. Det är inte heller helt säkert att den aktuella kniven är mordvapnet.

-Det är väl inte alldeles klarlagt att det är på det sättet, men vi anser väl att det mycket väl kan vara det, sade rådmannen Petter Anefur till TT när tingsrätten kom med sin dom i slutet av januari i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet