Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hussein Dahosh beskriver sig som ”Gamlegårdenfrälst”. Men trots att han uppskattar närheten till naturen, vill han inte längre bo kvar. Hör mer i inslaget ovan. Foto: Carolina Svalbacke/SVT

Hussein vill flytta från Gamlegården efter 20 år: ”Trivs inte längre”

Uppdaterad
Publicerad

Hussein Dahosh beskriver sig som ”Gamlegårdenfrälst” och har bott i området i 20 år. Men nu vill han flytta.

– Jag trivs inte längre, säger han.

Hussein Dahosh har slagit sig ner i soffan i biblioteket i Gamlegårdens centrum. Han kommer hit då och då för att läsa tidningen.

Segregationen är en av anledningarna till att han vill flytta.

– Det har blivit nästan som ett “ghetto” i Gamlegården. Det är kriminaliteten, men miljön börjar också bli sämre. Man sorterar inte avfall och ja, jag trivs inte längre faktiskt, säger Dahosh.

”Blivit lugnare”

Längre bort står bibliotekarie Kerstin Wentz-Lovén. Hon var på plats när skjutningen i Gamlegårdens centrum inträffade den 3 augusti ifjol då tre personer skadades allvarligt.  Hon berättar att hon reagerade med ilska, snarare än rädsla.

Ett år senare säger hon att det blivit lugnare på Gamlegårdens centrum. Satsningarna har gett resultat.

I inslaget nedan får du höra mer från Kerstin Wentz-Lovén och en fritidspedagog som jobbar på Gamlegården.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fritidspedagog Stina Wolffsen och bibliotekarie på Gamlegården Kerstin Wentz-Lovén har positiva saker att säga om området. Hör deras betraktelser i klippet. Foto: Carolina Svalbacke/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.