Foto: SVT

Inga fler aktiva SD-val i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Allianspartierna i Hässleholm kommer i fortsättningen inte att aktivt rösta fram Sverigedemokrater till olika poster i kommunen. Det beslöt partierna vid ett möte igår.

Det gav eko i hela Sverige när Hässleholm bytte styre och de borgerliga partierna röstade fram Sverigedemokrater till poster som vice ordförande. SD-are jublade, men kritiken var hård inte minst från de borgerliga partierna centralt.

Det pratades om Hässleholmsmodellen, men nu kommer det inte att bli några fler aktiva val på Sverigedemokrater. Moderaten Pär Palmgren säger till Norra Skåne att anledningen är att det skapade sådana svallvågor sist att det hotade alliansen – och att hålla samman den är prio ett.

Det nya alliansstyret kommer att lägga fram ett förslag till ny organisation av kommunens nämnder och styrelser. Då kommer det att göras nya val, men då utan någon överenskommelse med SD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hässleholmspolitiken

Mer i ämnet