Inga flyg med Iran Air till Kastrup

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Transportstyrelsen har dragit in tillståndet för flygbolaget Iran Air att flyga från Iran till Sverige på grund av coronasmittan. Från Kastrup flyger inga plan från Iran Air.

Sverige är det första landet i världen som drar in ett flygtillstånd för att hindra spridningen av coronaviruset.

I Danmark finns inga rekommendationer från den danska trafikstyrelsen, men däremot går inga flyg från bolaget Iran Air till eller från Kastrup.

Coronapandemin

– Vi har inga rutter med Iran Air, man kan inte heller flyga direkt till Iran från Danmark. Här har vi inga restriktioner gällande flygtrafiken, säger Maria Noel, pressekreterare på Kastrup.

SVT hade fel

Tidigare under dagen uppgav SVT Nyheter Skåne felaktigt att Iran Air via mellanlandningar har ett 30-tal flighter mellan Teheran och Köpenhamn. Det byggde på information från en bokningssajt, men Iran Air har inga flygningar till eller från Kastrup, varken direkt eller med mellanlandningar.

Vi uppgav även att Danmark gjort en annan bedömning än den svenska Transportstyrelsen, men till skillnad från Sverige har Kastrup inte haft någon flygtrafik med Iran Air. Därför har danska myndigheter inte behövt ta ställning till om man ska stoppa flyg från bolaget Iran Air.

Iran Air får inte flyga till Sverige

Den 2 mars tog Transportstyrelsen beslutet att med omedelbar verkan dra in tillståndet för Iran Air att flyga från Iran till Sverige, vilket skedde på uppmaning från Folkhälsomyndigheten med syfte att minska smittspridningen av coronaviruset i Sverige.

UD har även ändrat sina rekommendationer och avråder från alla resor till Iran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet