Foto: Michael Nilsson/Richard Lööf

Ingen misstänkt för dödsskjutning i Seved

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ingen misstänkt för dödsskjutningen i Seved sent på lördagskvällen. Mannen, som sköts till döds, är i 30-årsåldern.

Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord.

LÄS MER: En skjuten i Seved

– Polisen kallas till platsen och hittar en svårt skottskadad person som körs med ambulans till sjukhus.  Mannen avlider senare av sina skador, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i Region Syd.

Polisen har ingen bild av hur själva skjutningen har gått till, men utreder händelsen som misstänkt mord. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen.

– Det är enheten för grova brott som sköter utredningen av den dödsskjutningen, säger Åsa Emanuelsson.

Ett vittne uppger för SVT Nyheters reporter att han hörde flera skott avlossas i närheten av den egna bostaden. Mannen sköts till döds på en stor parkeringsplats där det finns flera butiker.

Många hörda under natten

Det finns uppgifter som tyder på att gärningsmannen/gärningsmännen ska ha försvunnit från brottsplatsen i bil. Under natten har åtta personer hämtats till förhör men i nuläget har ingen av dem underrättats om någon misstanke om brott.

Polisen har gjort ett antal beslag, bland annat har flertalet bilar tagits i beslag och dessa ska genomgå teknisk undersökning.

Polisen söker vittnen

Polisen vill ha in tips från allmänhet som kan ha gjort iakttagelser kring brottsplatsen eller annan information om händelsen.

Under dagen kommer fortsatta förhör hållas och material från tekniska undersökningen påbörjas att bearbetas.

Foto: Michael Nilsson

Fakta: Dödsskjutningar i Malmö

  • I mars sköts en 23-årig man ihjäl på Ramels väg i Rosengård i Malmö. Mannen var vittne till mordet på en 16-årig pojke i Rosengård i januari och levde under hot.
  • Mordet på 23-åringen var den femte dödsskjutningen i Malmö 2017. Den inträffade mindre än 24 timmar efter det att en 25-årig man blivit allvarligt skadad i en skottlossning i stadsdelen Lindeborg i södra Malmö.
  • I mars sköts en 23-årig man sköts till döds i området Kirseberg, medan hans 21-årige följeslagare överlevde trots skottskador i överkroppen. De besköts när de försökte fly i en bil.
  • I februari sköts en 23-årig man tidigt på kvällen utanför en restaurang på Möllevångstorget inför många vittnen. Han avled senare på sjukhus.
  • Den tredje januari i år sköts en 21-åring till döds med flera skott på Docentgatan i närheten av en lekplats.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.