Ingen orgasm för vulgärt trossamfund

Uppdaterad
Publicerad

Orgasmens madonnas kyrka i Lövestad får inte registreras, det kan konstateras efter att regeringsrätten inte kommer att pröva om Orgasmens Madonnas kyrka är för osedlig. Därmed står kammarrättens nekande dom fast.

Kammarrätten stoppade registreringen med hänvisning till att namnet väcker anstöt, ”inte bara i de vida kretsar som har en kristen förankring utan även i samhället i övrigt”.

Kyrkan härrör från konstnären Carlos Babeacuas konstverk Orgasmens Madonna som målades till världsutställningen i Sevilla 1992. Enligt Babeacua har kyrkan runt två hundra anhängare.

Carlos Bebeacua, som numera tillbringar största delen av sin tid i Spanien, säger till tidningen att han ska undersöka möjligheterna att driva frågan vidare till Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Han har också kommit på ett alternativt namn för sin kyrka:

-Nu ska namnet vara Den Censurerade Madonnans kyrka, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.