Bilbingofantasterna Inga-Britt Nilsson och Christina Wihlborg har längtat efter att få tuta. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

”Ivar, tvåa, nia” – bilbingon gör efterlängtad comeback i Lönsboda

Uppdaterad
Publicerad

Efter att coronarestriktionerna lättats något gör bilbingon nu comeback på fredagskvällen i Lönsboda.

– Det har varit en evig väntan under pandemin. Nu ska vi tuta och vinna, säger bingoentusiasten Christina Wihlborg som campat vid idrottsplatsen ett dygn i förväg.

– Vart jag än gått så har folk frågat mig när bingon drar igång igen. Och jag har inte haft något riktigt bra svar – förrän nu. I kväll kör vi i gång igen, säger bingogeneralen Steve Stigsson i Lönsboda.

En vanlig sommar samlar bingon hundratals bilar på Snapphanevallen i Lönsboda – men nu har där inte varit någon bingo sedan sommaren 2019.

I videon ovan får du bland annat träffa bingoentusiasten Christina Wihlborg som brukar åka runt och spela massor av bingo under vanliga somrar.

”Jag har saknat bingo jättemycket. Jag har varit inne varje vecka på nätet och tittat om det blir bingo någonstans – och så dök detta upp. Det är kanon!” säger bilbingofantasten Inga-Britt Nilsson från Kräbbleboda som satt redo på idrottsplatsen redan på fredagsförmiddagen. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.