Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här lufsar vargarna på fältet vid Bönhult. Foto: Jennie Ekberg Karlsson

Här är vargflocken på vinterpromenad i Hörby

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen sågs tre vargar lufsa på ett fält vid Bönhult i Hörby. Hörbybon Jennie Ekberg Karlsson, som åkte förbi platsen, fångade två av vargarna på film.

– Innan jag förstod att det var varg och inte hundar så hade den ena hunnit ut i skogen, säger Jennie Ekberg Karlsson.

Det var strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen som Jennie Ekberg Karlsson möttes av den överraskande synen när hon körde bil längs Bönhult.

– Jag blev först förvånad, sen var det mer en häftig upplevelse. Men lite läskigt att det är så nära vår gård och nära gården där jag har min häst uppstallad. Men det är väldigt fina och mäktiga djur, säger Jennie.

Vargar från Linderödsåsen

Länsstyrelsen bekräftar att det är vargar som syns på filmen. Enligt Nils Carlsson, vilthandläggare på länsstyrelsen, är det sannolikt några av vargarna från reviret vid Linderödsåsen.

– Vi har ju kameror utplacerade på rätt många ställen. Just i närheten av Bönhult har vi fått bild av vargarna tidigare så det stämmer bra med rörelsen inom reviret, säger Nils Carlsson.

Vargreviret vid Linderödsåsen är det första och enda som Skåne haft i modern tid. Enligt länsstyrelsen består reviret av en hane, en tik och åtminstone sex valpar. Valparna beräknas nu vara tio månader gamla.

Men om det är valparna eller vargparet som syns på Jennies film är svårt att urskilja.

– Vargvalpar växer ungefär dubbelt så fort som hundvalpar, så de är lika stora som föräldrarna nu, säger Nils Carlsson.

Se vargarna lufsa på fältet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vargen i Skåne

Mer i ämnet