Kinberg Batra vill se förlängda gränskontroller. Foto: TT

Kinberg Batra kräver förlängd gränskontroll

Uppdaterad
Publicerad

Moderatledaren Anna Kinberg Batra vill förlänga gräns- och ID-kontrollerna mot Danmark.

– Man är naiv om man tror att flyktingkrisen är över, säger hon i en intervju med Sydsvenskan och Helsingsborgs Dagblad och hänvisar till situationen runt Medelhavet och i Syrien.

Samtidigt säger hon att det för moderaterna är ett riksintresse att både gränskontroller och arbetsmarknaden i Öresundsregionen fungerar.

Moderaterna vill även permanenta de hårdare reglerna som sedan i somras gäller för asylpolitiken. Enligt den nya lagen får inga flyktingar permanenta uppehållstillstånd och flyktingars möjligheter att ta med den nära familjen till Sverige, har begränsats.

– Sverige behöver en långsiktigt hållbar migrationspolitik. Då ska den som behöver skydd undan krig och förtryck kunna få tillfälliga uppehållstillstånd efter en rättssäker prövning. Och den som får jobb ska få stanna. Det är grunden i den tillfälliga lagstiftningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige inför gränskontroller

Mer i ämnet