Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kjell Persson har fått parkeringsböter i huvudstaden för sin gamla traktor, här korrekt uppställd hemma i Sälshög. Se videon om den bisarra historien. Foto: Hans Larsson

Kjell från Tomelilla fick p-bot på traktorn – i Stockholm

Publicerad

Kjell Persson anklagas för att ha fulparkerat sin traktor på en cykelbana i Stockholm. Själv betvivlar han att den gamle trotjänaren, en Ford från 1968, skulle överleva färden upp från Skåne. 

Det var i tisdags som Kjell Persson i Sälshög utanför Tomelilla fick ett oväntat brev med posten, vilket Ystads Allehanda var först att berätta om. Avsändare var Transportstyrelsen som krävde honom på 1 300 kronor för en felparkering på Folkungagatan 71 i Stockholm.

Senaste besöket i Stockholm var 2006

Såväl registreringsnummer som fordonsmärke, Ford, stämmer in på den lätt bedagade skönheten på Kjells gårdsplan. Men där tycks likheterna med verkligheten upphöra.

Senaste gången Kjell besökte huvudstaden var 2006 och då fick traktorn stanna hemma.

– Den är inköpt i Östra Sönnarslöv en gång i tiden och längre norrut har den aldrig varit. En tur till Stockholm skulle nog ta bortåt ett dygn. Jag tvivlar på att den skulle orka, förklarar Kjell skrattande för SVT.

SVT har sökt Transportstyrelsen för en kommentar om ärendet.

Möt Kjell Persson och hans Ford från 1968 i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.