Slut på knarkförsäljning i rondell

Uppdaterad
Publicerad

Rondellen vid Folkets Park i Malmö har kallats för knarkrondellen och har under månader, från eftermiddag och senare, dominerats av en narkotikahandel som skett mer eller mindre öppet.

Rondellen vid Folkets Park i Malmö har kallats för knarkrondellen och har under månader, från eftermiddag och senare, dominerats av en narkotikahandel som skett mer eller mindre öppet.

Det här upplevdes mycket störande av de omkringboende, en av dem jämförde situationen med Christiania i Köpenhamn. De har genom brev och med möten uppvaktat kommun, fastighetsägaren MKB och malmöpolisen.

Boende bekräftar

Men när SVT Nyheter Skåne nu flera kvällar åker förbi är det tomt på och kring bänkarna i rondellen. Och denna bild bekräftas av boende i kvarteren.

– Det har blivit mycket bättre, säger en av grannarna som vill vara anonym.

En av förklaringarna är att det satts upp starka lampor i på platsen. Men enligt lokalområdespolischef Pernilla Nilsson så har polisen också beslutat sig för att visa sig mer i området.

– Det här är nu ett prioriterat område så att våra patrullerande poliser ska söka sig dit om de inte är på något annat uppdrag.

Fler poliser

En av de boende bekräftar att uniformerad polis har synts mer ofta den senaste tiden.

– Men det är knappast flera gånger om dagen, snarare flera gånger i veckan.

En av de omkringboende är Lotten Säfström som själv varit drivande gentemot myndigheterna för att få ett stopp på langningen ler idag stort.

– Det är som natt och dag.

Ännu en granne är Alexander Håkansson som förmedlar samma bild.

– De har varit försvunna sedan två veckor, de blev nog rädda för uppmärksamhet.

En förbipasserande med hund säger att handlan bara flyttat några kvarter.

– Nu finns de i Jesusparken.

Malmöpolisens Pernilla Nillson säger att hon inte känner till om de flytta försäljningen.

– Men jag tror nog i alla fall att handeln minskat i hela området även om detta skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.