Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under natten och morgonen var det halt på flera håll i Skåne. En av alla olyckor skedde här på väg 17, öster om Landskrona. Foto: André TajtiVisa alla (2)
Visa alla (2)

Halkan slog till i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Under natten och torsdagsmorgonen har fler bilolyckor än vanligt inträffat på de skånska vägarna.

– Vi har sedan midnatt haft ett tiotal olyckor drygt och många av dem är kopplade till väglaget, säger polisens presstalesperson Sara Andersson.

Vid halv sju-tiden krockade två bilar på E65 mellan Oxie och Svedala i riktning mot Malmö, i höjd med Skabersjöby. En person fick föras till sjukhus och det bildades köer ända till Svedala, enligt räddningstjänsten.

Väg 17 utanför Landskrona stängdes under morgonen av helt efter en trafikolycka mellan tre fordon vid korsningen Häradsvägen. Totalt tre personer ska ha varit inblandade i olyckan, men ingen av dem skadades. Den enda skadan olyckan orsakade var plåtskador på bilarna.

Vid Södra Möinge utanför Billeberga inträffade en trafikolycka med två bilar under morgonen. Båda bilarna hamnade i diket och fick bärgas från platsen. En person fick föras till sjukhuset för kontroll.

Mellan Lund och Dalby var två bussar och en personbil inblandade i en olycka vid 8:30-tiden.

Vid 10-tiden stängdes E6 av i södergående riktning mellan trafikplatserna Hallandsås och Hjärnarp efter en olycka med flera fordon.

Polisen uppmanar alla trafikanter att iaktta försiktighet, vara uppmärksam och anpassa hastigheten efter väglaget.

Två bussar och en bil var inblandade i en olycka mellan Lund och Dalby. Foto: Susanne Nord

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer