Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En mäktig vecka som vi alla ser fram emot”, säger Liza Dénes, arbetsledare på restaurangen Brödernas, om förväntningarna inför Eurovision-veckan i Malmö. Foto: SVT

Kontor stänger under Eurovision i Malmö – men restauranger öppnar upp

Publicerad

Det kommer att bli effekter för de som arbetar i stadsdelen Hyllie i Malmö under Eurovision-veckan i maj. Ikea stänger kontor och uppmanar personalen att jobba hemifrån. Restauranger i området gör precis tvärtom.

– Vi ska ha öppet längre på kvällarna, säger Ramazan Erpak som har en restaurang på torget utanför Malmö Arena.

De som arbetar i närheten av Malmö Arena och Malmö Mässan kan få svårt att ta sig till jobbet under Eurovision-veckan i maj. Flera hinder stoppar redan trafiken och flera parkeringsplatser kommer att vara stängda.

Får jobba hemifrån

– Vi har fått besked om att kontoret stänger och att vi ska arbeta hemifrån den veckan, säger en anställd på Ingka, som är Ikea:s moderbolag.

Eurovision song contest 2024

Hennes kontor ligger bara några hundra meter från entrén till Malmö Arena.

De som arbetar på Inter Ikea, som har kontoret Fabriken i Hyllie, rekommenderar sina anställda att arbeta hemifrån.

Restauranger utökar öppettiderna

De som har, eller arbetar på, restauranger på Arenatorget tror att de kommer att få fler gäster under veckan.

– Vi hoppas på det och personligen är jag inte orolig för att det ska hända någonting. Jag har kolleger som är det, men då slipper de jobba här den veckan, säger Liza Dénes, arbetsledare på Brödernas.

Emporia laddar med fler ordningsvakter

Anställda i Emporias köpcentrum i närheten av Malmö Arena har fått information om att det ska finnas gott om ordningsvakter och poliser för att öka deras och besökarnas säkerhet.

– Jag känner mig inte rädd. Det kommer att vara många poliser här och det ska bli kul med Eurovision, säger Long Bui, som arbetar på en restaurang i Emporia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet