En kraftig brand har brutit ut på en återvinningstation utanför Kristianstad. Foto: Jens ChristianVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand på återvinningscentral utanför Kristianstad

Publicerad

En brand bröt under eftermiddagen ut på en återvinningscentral utanför Kristianstad. Ett sopberg fattade eld och kraftig rökutveckling uppstod i samband med branden.
– Inledningsvis fanns spridningsrisk till material i närheten så vi fick rikta in oss på att hindra den, säger Jörgen Elvstrand, yttre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Vid 14-tiden larmades polis och räddningstjänst om att en brand brutit ut i ett sopberg utanför Kristianstad.

– Det ska vara en fem meter hög sophög som brinner och tydligen ska det ryka rejält i samband med branden, berättade polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Flera stationer kallades in

Räddningstjänsten ryckte ut med styrkor från fyra stationer för att bekämpa branden.

– Vi har en brand i en stor sophög, men har lyckats begränsa brandspridning från resten av återvinningsstationen. Efter förutsättningarna har vi klarat det hyfsat bra, sade Anders Pålsson, inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Hur stort område är det som brinner?

– Det är en hög på 20 gånger 60 meter och fem meters höjd som brinner och vi låter det brinna kontrollerat just nu. Vi har flera timmars släckningsarbete framför oss, sade Anders Pålsson vid 15-tiden.

Lyckades släcka

Eftersom återvinningstationen ligger utanför tätort behövde räddningstjänsten inte gå ut med ett varningsmeddelande till allmänheten för brandröken. Släckningsarbetet pågick under hela eftermiddagen och vid 18-tiden var räddningstjänsten kvar på platsen.

– Det som återstår är att lyfta ut sopor till öppna områden för att säkerställa att det inte fanns några glödbränder kvar i den släckta sophögen, sade Jörgen Elvstrand, yttre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Enligt räddningstjänsten finns det ännu inga tecken på vad som orsakat branden.

Släckningsarbete på en sopbrand utanför Kristianstad. Foto: Jens Christian


Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer