Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ger Sydsvenskans kriminalreporter Joakim Palmkvist sin syn på varför polisen inte får stopp på hundbullarna. Foto: Otto Johansson/SVT

Kriminalreportern har jagat personen som lägger ut hundbullarna

Publicerad

Kriminalreportern Joakim Palmkvist och hans kollegor på Sydsvenskan har spanat och försökt hitta personen som ligger bakom hundattackerna i Malmö. Han är övertygad om att de hittat rätt.

Både Sydsvenskan och polisen har hittat olika misstänkta gärningspersoner men hundbullarna i Malmö fortsätter att dyka upp. Senast under fredagsmorgonen hittades 20 farliga bullar vid Kungsgatan i Malmö.

Sydsvenskans jakt har fokuserat på de bakade bullarna med propellerliknande metallbitar inuti. I december publicerade man en artikel där man pekade ut en person som troligt skyldig.

Hundbullarna i Malmö

– Det är jag fast övertygad om, att är en och samma person som hållit på hela tiden, säger tidningens reporter Joakim Palmkvist.

Samtidigt har det funnit andra typer av preparerade bullar med exempelvis glas. Där tror han det rör sig om andra gärningspersoner.

Faller mellan stolarna

Joakim Palmkvist tror att det faktum att brottsligheten är lågintensiv och att brottet kan ske när det inte är många vakande ögon närvarande bidrar till att polisen inte fått stopp på det ännu.

– Det är inte mord och sprängningar, då hade man kraftsamlat på ett annat sätt. Det här är något som faller mellan stolarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet