Kristianstads Arnar Freyr Arnarsson jublar med Tore Stig Moen Nilsen under kvartsfinal 1 mot Guif. Foto: Bildbyrån.

Kristianstads segersvit håller i sig

Publicerad

Det såg oroväckande ut för handbollsklubben IFK Kristianstad under första halvlek när Alingsås HK ledde med 11-12. Men till slut kunde hemmalaget på onsdagskvällen kamma hem den 60:e raka vinsten på hemmaplan.

IFK Kristianstad har varit den okrönte segerkungen på hemmaplan sedan 2015 med tanke på att de vunnit de senaste 59 matcherna i handbollsligan. Efter första halvlek i kvällens duell mot Alingsås HK såg det något illa ut för Kristianstads orangea handbollslag när gästerna ledde i paus med 11-12.

Redan i andra halvlek kvitterade dock hemmalaget och hade som mest fem poängs ledning. Innan andra halvleken var slut hann Alingsås dock slå in några bollar i mål, men det räckte inte till seger.

Siffrorna slutade på 24-23 fördel Kristianstad. Därmed har handbollslaget försvarat sin 60:e raka segersvit på hemmaplan i handbollsligan.

Bland annat stod Kristianstads Stig-Tore Moen Nilsen för åtta mål.

I och med segern leder Kristianstad serien med åtta poängs marginal före HK Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.