”Det är ett svartbygge”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt kommunen är husbåten som välte ett svartbygge. Takterassens konstruktion överensstämde inte med det beviljade bygglovet.

På den välta husbåten hade det byggts en takterass som det inte fanns bygglov för, enligt Malmö stad.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Det är fastighetsägarens ansvar att följa bygglovet, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör.

Husbåtshaveri

Ritningen för husbåten och terassen stämmer inte överens. En av husbåtarna intill är också byggd på liknande sätt. Nu öppnar kommunen ett tillsynsärende om den välta husbåten. Intill ligger två andra, liknande husbåtar varav den ena också den har en takterass.

– Stabiliteten på den måste verifieras, och för säkerhets skull undersöker vi även den tredje båten som är byggd enligt handlingarna, säger Christer Larsson.

Stämmer inte bygglovet överens med konstruktionen på de andra båtarna kan kommunen utfärda ett så kallat användarförbud.

– Då får man inte bo i eller använda båten, säger Christer Larsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husbåtshaveri

Mer i ämnet