• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kronprinsessan Victoria på vandring genom Österlen. Foto: Johan Dernelius

Här vandrar kronprinsessan genom Skåne

Uppdaterad
Publicerad

I samband med sin 40-årsdag önskade kronprinsessan Victoria att få vandra i alla Sveriges landskap. Under tisdagen var det dags för Skånes tur att visa upp sina vandringsleder på Österlen.

Efter ett besök på naturum vid Stenshuvud var det dags för kronprinsessan att slita på vandringskängorna.

Via toppen på Stenshuvud bar det av till Naturskolan Österlen i Kivik. Därefter fortsatte vandringen till fots från Vitemölle till Brösarp.

Kronprinsessan tillsammans med elever från Simrislundsskolan gjorde ett stopp under vandringen för att utforska vattenlivet utanför Kivik. Foto: Johhan Dernelius

– Vi är väldigt stolta över att få visa upp Skånes fantastiska natur. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att följa med på vandringen, säger landshövding Anneli Hulthén.

Allmänheten var välkommen att delta under hela dagen och under vandringen gjordes flera stopp, bland annat med flera elever som visade upp vattenriket längs med kusten.

Barnen fiskade upp havstulpaner och olika kräftdjur som kronprinsessan fick studera. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.