Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg backar om sitt höga arvode för 2024. Men ökningen på 25 procent till 2023 ligger fast. Foto: Carolina Svalbacke/SVT

KS-ordförande i Trelleborg backar om arvodet för 2024

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Ann Kajson Carlqvist (M), backar efter kritiken och stoppar höjningen av sitt arvode på 75 procent till 125 000.

– Vi har tagit till oss av den kritik som trelleborgarna har framfört, säger hon till SVT Nyheter Skåne.

8 december var Trelleborgs Allehanda först med att berätta om förslaget att höja politikerarvoden i Trelleborg för 2023 och 2024.

Förslaget skulle bland annat ge Ann Kajson Carlqvist (M) en höjning av arvodet 2023 till 89 375 kronor per månad och sedan en höjning till 125 000 kronor året efteråt.

Får 25 procents ökning

Men nu backar alltså de styrande partierna M, SD, KD och L efter massiv kritik från flera håll och lönen kommer att stanna på den 25-procentiga ökningen som ger 89 375 kronor för 2023. Parterna är överens enligt Ann Kajson Carlqvist.

– Jag kommer alltså inte att höja mitt arvode för 2024, säger Ann Kajson Carlqvist till SVT Nyheter Skåne.

Borde ni inte ha förstått att det skulle bli kritik mot att du skulle höja ditt arvode med 75 procent på två år?

– Att det skulle bli reaktioner, det hade vi beräknat, men inte att de skulle bli så kraftiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.