Foto: Kulturbolaget

Kulturbolaget prisas för konserter på distans

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen tvingade Kulturbolaget att tänka om. När det inte längre var möjligt att arrangera traditionella konserter började de istället att livestreama spelningar från scenen på Bergsgatan i Malmö. För det prisas KB och vd Totte Lundgren av Event in Skåne.

– Det känns som ett erkännande från folk för det vi gör, säger Totte Lundgren.

Årets Eventskåning utses genom en omröstning bland allmänhet och eventbranschen i Skåne. Konkurrenterna var bland annat Lund Comedy Festival och Falsterbo Horse Show. Bakom arrangemanget står Region Skånes bolag Event in Skåne.

Kulturbolaget prisas för att de snabbt ställde om från traditionella konserter till livestream.

– Årets vinnare är ett ypperligt exempel på den kämparanda och innovationskraft som har präglat den skånska eventbranschen under krisåret 2020, säger Pehr Palm, vd för Event in Skåne i ett pressmeddelande.

Det som en gång startade som en effekt av pandemin kan få en fortsättning även när restriktionerna försvinner. Kulturbolaget planerar nu för att för att fortsätta att sända konserter som ett komplement för dem som inte kan eller vill se dem på plats.

– Det kommer nog finnas för dem som vill uppleva konserter, men som inte vill trängas på en rockklubb, säger Totte Lundgren.

Totte Lundgren, vd Kulturbolaget. Foto: Fredrik Svenningsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.