En kvinna skadades i explosionen utanför en butikslokal i ett mindre flerbostadshus i centrala Lund. Foto: Mikael Nilsson

Kvinnan i Lund fick allvarliga ansiktsskador vid explosionen

Publicerad

Den kvinna som skadades vid explosionen i Lund under natten mot lördagen fick allvarliga ansiktsskador. Det uppger nu polisen som också menar att det inte finns någon känd hotbild mot butiksinnehavaren.

Kvinnan var en 23-årig student och skadades när hon passerade förbi lokalen när den sprängdes. Hon fördes till sjukhus och nu går polisen ut med uppgifter om att det handlade om allvarliga ansiktsskador.

– Vi beklagar djupt de skador som explosionen orsakade kvinnan, säger lokalpolisområdeschef Patrik Isacsson i ett pressmeddelande.

Ingen känd hotbild

Under helgen har polisen jobbat med hög närvaro i centrala Lund. Dessutom har det utförts förhör, dörrknackning och inhämtning av övervakningsfilmer.

– Det finns ingen känd hotbild mot butiksinnehavare, närliggande butiker, företag eller fastighetsägare, säger Patrik Isacsson.

Förstärkt utredning

Enligt polisen är det för tidigt att kunna avgöra om händelsen har kopplingar till tidigare sprängningar i närliggande städer. Det kommer nu att skapas en förstärkt utredningsorganisation i Lund för att hålla fast i utredningen

– Vi kommer att fortsätta med det intensiva utredningsarbetet som påbörjades under helgen. Vi vädjar fortsatt till de personer som befann sig i centrala Lund vid tiden för detonationen att höra av sig till oss, säger Patrik Isacsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer