Kvinnan som SVT Nyheter träffar säger att kunder ibland frågar om ”happy ending”, men vidhåller att salongen ”bara är ett massageställe.” Foto: SVT

Kvinnorna i salongen rekryteras med annonser i Polen

Uppdaterad
Publicerad

De arbetar under falska namn och döljer sina ansikten i annonserna. Kvinnorna som betjänar kunderna i en massagesalong i Malmös utkant, har rekryterats från Polen.

Massagesalongen har inte öppnat för dagen ännu, när en av kvinnorna lämnar industriområdet för en kort promenad. SVT:s reportrar går fram till henne för att fråga om arbetet på massagesalongen.

Frågar kunderna om happy ending?

Prostitution på massagesalong

– Ja, ibland men det är bara ett massageställe, säger kvinnan.

Vi har hört att kunder erbjuds happy ending.

– Vad?! säger kvinnan förbluffad.

Förnekar prostitution

Trots att SVT har dokumenterat hur personal på massagesalongen erbjuder sexuella tjänster, förnekar kvinnan bestämt att det förekommer prostitution. Hon hänvisar till att hennes föräldrar har respektabla yrken.

Kvinnan kommer från en stad i Polen och har jobbat på salongen under en längre tid, till skillnad från andra som bara stannar under kort tid.

Hittade jobbet i en annons

Hon säger att hon hittade jobbet genom en annons i Polen. Kvinnan påstår sig inte ha någon chef på salongen.

En man i 25-årsåldern, som rör sig kring salongen och ibland svarar i telefonen när kunder ringer, uppger att han äger salongen. Han beskriver kvinnan som sin ”flickvän”.

– Han är bara en vän som hjälper till, säger kvinnan om honom.

Får matkassar till salongen

Mannen kommer med matkassar till kvinnorna, som vistas i salongen även på tider när grindarna till industriområdet är stängda.

Enligt Lisa Green, regionkoordinator mot människohandel, tyder mycket på att en del kvinnor bor i de massagesalonger där de arbetar.

Både kvinnan som arbetar på den här salongen, ägaren och den företagare som hyr ut lokalen i andra hand till massagesalongen, förnekar samtliga att folk bor i lokalen på industriområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution på massagesalong

Mer i ämnet