• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Anders Almgren (s), kommunstyrelsens ordförande i Lund Foto: SVT

Kommuntoppen efter jobbrapporten: Lund har en positiv utveckling

Uppdaterad
Publicerad

Ny rapport från tankesmedjan Intelligence Watch talar sitt tydliga språk. Från att ha legat tvåa på listan har Lund nu den lägsta jobbtillväxten bland Sveriges 25 större städer. Men kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) är positiv.

Som SVT Nyheter Skåne berättat har Lund tappat i jobbtillväxt, enligt tankesmedjan Intelligence Watch.

Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i Lund, tycker rapporten är intressant. Han tycker det är viktigt att frågan granskas djupare och menar samtidigt att siffrorna har ett antal år på nacken.

– Det har hänt väldigt mycket positivt i Lund sedan strax innan 2016, säger Anders Almgren i SVT Nyheter Skånes sändning på tisdagkvällen och nämner Bosch, Siemens, Schneider, Volvo och andra som etablerat sig i Lund.

Materialutveckling blir nytt kapitel

Satsningen på materialutveckling kommer att bli ett nytt kapitel i Lund och Skånes historia, tror Anders Almgren.

– Under den kommande 20-30-årsperioden kommer vi att ha världens bästa förutsättningar för materialutveckling i Lund, säger Anders Almgren och menar att man förberett väl med investerbar mark och nya internationella skolor för att kunna ta emot ny personal.

– Det är ett väldigt tryck på att etablera sig och flytta till Lund. På Brunnshög bygger vi en stadsdel för 40 000-50 000 invånare. Stort som hela Trelleborgs kommun, säger Anders Almgren och berättar vidare om satsningarna på centrum, ny järnvägsstation, nya kontor och även de östra kommundelarna och andra orter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.