Väntetiden för att göra testet var uppemot två timmar. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Långa köer för att göra covidtest före Danmarksresor

Publicerad

De var långa köer utanför köpcentrat Emporia i Malmö under måndagen. Många ville göra ett snabbtest och få ett intyg på att de inte har covid-19.

– Jag måste göra ett test för att komma över bron för jag jobbar i Danmark, säger Peter Isell, som väntat i kön närmare två timmar.

Utanför en byggbarack på parkeringsplatsen vid Emporia ringlade två långa köer med personer som skulle testa sig för att se om de har covid-19. På förmiddagen var väntetiden uppemot två timmar. Många som köade skulle resa till Danmark för att arbeta eller av andra starka skäl.

– Jag ska träffa min flickvän för vi har haft ett dödsfall i helgen, så jag måste resa till Danmark, säger Aurora Nockert, som väntat i mer än en timme för att göra testet.

Coronavirus i Skåne

Inne i köpcentret är en något kortare kö men väntetiden för att få göra ett test i stand-by-kön är även där uppemot två timmar.

– Vi ger ett svar inom 15 minuter, men det tar omkring fyra timmar att få ett intyg från vår läkare som man kan ta med sig till Danmark, säger Monica Hadarson, sjuksköterska på Min Doktor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet