Två personer fick föras till sjukhus efter att en bilförare avsiktligen kört på flera personer i centrala Kristianstad. Foto: Jens Christian

Körde på två personer i Kristianstad – döms till 11 års fängelse

Publicerad

Ett bråk urartade en onsdagskväll i Kristianstad förra sommaren. En av de inblandade, en man i 25-årsåldern, hoppade då in i sin bil och körde upprepade gånger på två personer. på torsdagen meddelades domen: mannen får 11 år och fyra månaders fängelse och utvisning.

Det var i augusti förra året som en kvinna och en man fördes till sjukhus då de blivit påkörda flera gånger av 25-åringen på Östra Boulevarden i Kristianstad. Mannens yngre bror frikänns från den misstanke om anstiftan till mordförsök som han stod åtalad för.

De två målsägande var ute på en nattklubb i centrala Kristianstad. En av dem blir uppringd och ombedd att komma ut för att prata, och samtalet eskalerar och slutar med att fler personer, bland annat de två bröderna, blir inblandade. Slag delas ut och fler personer kallas till platsen.

När de två målsägande avlägsnar sig från platsen blir de jagade och påkörda av en bil. Kvinnan kastas upp i luften och får en skadad höft. Hon har i efterhand lidit av smärtor där och psykiska besvär. Mannen hamnade under bilen och har sedan dess haft besvär med ett skadat knä.

Utöver fängelsestraff på elva år och fyra månader samt utvisning på livstid, ska mannen även betala höga skadestånd till de drabbade. Mannen får ca 180 000 kronor och kvinnan ca 130 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.