Entré och trapphus har förstörts efter en explosion i Malmö. Foto: TT/Johan Nilsson

Explosion vid flerfamiljshus i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polis kallades till Rosengård i Malmö efter att en inringare ska ha hört en hög smäll. Väl på plats konstaterades att någonting exploderat vid en port.

Händelsen inträffade vid 22-tiden på fredagen. Patrullen på plats bekräftade att någonting exploderat vid en port på ett flerfamiljshus.

– Det är skador på entrén och trapphuset. Alla fönsterrutor i trapphuset har gått sönder, sade Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten.

Boende i fastigheten uppmanades att hålla sig i sina lägenheter tills brottsplatsen blev undersökt av nationella bombskyddet, men ingen av de boende behövde evakueras.

Polis förhör vittnen

Enligt Calle Persson, presstalesperson vid polisen Region Syd, spärrades porten och området runt omkring av.

– Vi har nu påbörjat vittnesförhör och spårsökning, sade han tidigare under natten.

Vad händer nu?

– Vi ska försöka ta reda på vem det är som har gjort det och varför. Vi håller förhör med boende och eventuella vittnen. Vi kommer också gå igenom material från övervakningskameror på platsen om det finns eller om det finns kameror i närheten för att försöka få tag på bilder på gärningsmannen eller gärningsmännen, sade Calle Persson.

Avspärrningarna hävda

Klockan 03.30 var den kriminaltekniska undersökningen klar och avspärrningarna hävda.

Enligt polisen orsakade explosionen stora materiella skador på fastigheten men ingen person har skadats, på sin hemsida skriver de:

”Hade någon person befunnit sig på platsen när det sprängdes hade risken för allvarliga personskador varit mycket stor.”

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.