Ingången till lokalen är förstörd och flera fönsterrutor är krossade. Polisen nationella bombskydd har kallats till platsen i närheten av Nobeltorget i centrala Malmö Foto: Mikael Nilsson

Kraftig detonation i Malmö – trafikskola fick entrén bortsprängd

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig detonation inträffade vid Nobeltorget i centrala Malmö sent på tisdagskvällen. En entré totalförstördes och detonationen är den andra på kort tid i samma fastighet.

Larm kom in till polisen vid 23.45 från personer som hört en hög smäll.

– Vi har fått in larm om en hög smäll i trakterna kring Nobeltorget. Vi har patruller på väg dit just nu, sade Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisregion Syd, strax innan midnatt.

Entrén totalförstörd

Enligt SVT Nyheters utsände Mikael Nilsson inträffade en detonation vid ingången till en trafikskola. Skadorna är begränsade till entrépartiet, och fönsterrutor har krossasts.

Polisen spärrade av området och polisens nationella bombskydd kallades in till platsen

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med smällen.

Andra detonationen på kort tid

Det är den andra detonationen som inträffat inom två veckors tid i området kring Nobeltorget. Senast var det en 12-årig flicka som skadades i grannfastigheten i samband med en detonation. Under påskhelgen larmades polisen också till en misstänkt skottlossning i samma område. Då kunde en person gripas, misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.