Foto: Tove Hansson

Man ihjälskjuten i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i femtioårsåldern sköts till döds på onsdagsmorgonen på Södra Skolgatan i Malmö. Dödsskjutningen ägde rum utanför en förskola.

– Mannen är välkänd i grova kriminella kretsar och det jobbar vi utifrån och ser vad som kan hända nu, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

SVT Nyheter Skåne har talat med en person som såg händelsen. Han hörde minst tre skott och berättar att gärningsmannen sköt mot huvudet.

Våldet i Malmö

Enligt vittnet ska gärningsmannen ha försvunnit  i en bil, vilket bekräftas av polisen.

– Med tanke på att många var på platsen är vi intresserade av att veta mer om till exempel vilket håll bilen körde, säger Ewa-Gun Westford.

Särskild händelse

Polisen i Malmö har nu startat en särskild händelse. Det gör att polisen kan skapa en egen organisation som jobbar med den senaste tidens våldsdåd i stan.

– Vi har haft händelser slag i slag i Malmö och tar höjd för att det kan komma att hända mer, säger Ewa-Gun Westford.

Under dagen har blommor och ljus lagts ut vid mordplatsen. Foto: Tove Hansson

Många barnfamiljer fanns i närheten för att lämna sina barn på förskolan som ligger mitt emot platsen där mannen sköts. Flera fönster på förskolan vetter ut mot gatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet