Polisens insatsstyrka tog sig in i en lägenhet i närheten av Kantatgatan. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning på Kantatgatan i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade på Kantatgatan i Malmö under lördagseftermiddagen. Tre misstänkta personer greps.

Vid 17-tiden fick polisen fick ta emot många larmsamtal om en pågående skottlossning på Lindängen. På platsen anträffades tomhylsor.

Ingen person kom till skada. Området spärrades av under lördagskvällen och natten.

Bråk uppstod

Orsaken till skottlossningen är fortfarande oklar.

– Men det ska ha uppstått något form av bråk mellan ett antal personer och sedan avlossades skotten. Men om det var riktat mot någon vet vi inte, säger Jimmy Modin.

På söndagsmorgonen uppger polisen att det rör sig om någon form av skjutvapen. Utredningsarbetet pågår och området är inte längre avspärrat.

Tre gripna

Tre personer har anhållits misstänkta för olaga hot. En av dem är den misstänkte skytten, en 44-åring. Men om det är samme man som vid 17.30-tiden påträffades i en intilliggande lägenhet av insatsstyrkan kan polisen fortfarande inte bekräfta.

De övriga två som gripits är en 38-årig man och en 35-årig kvinna.

Fyra skottlossningar

Lördagens skottlossning är den fjärde på kort tid i Malmö.

Tidigt på lördagsmorgonen har någon från utsidan skjutit in i en lägenhet på Västra Hindbyvägen på Almhög i Malmö. Ingen person fanns i lägenheten. Skottlossningen är bekräftad och en anmälan om försök till mord är upprättad.

Under fredagskvällen utbröt bråk på Norra Grängesbergsgatan. Polisen använde chockgranater i jakten på misstänkta. I onsdags anhölls två personer efter en skottlossning på Augustenborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.