Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar i ”Utredningen”. Foto: Drago Prvulovic/TT

August och Lassgård i tv-serie om jakten på Kim Walls mördare

Uppdaterad
Publicerad

Rolf Lassgård och Pernilla August spelar rollerna som Kim Walls föräldrar i en dramaserie i SVT. Den dömde mördaren Peter Madsen kommer inte att figurera i något av de sex avsnitten av serien Utredningen.

– Utredningen är inte en serie som handlar om gärningsmannen – utan om den polis som leder arbetet med utredningen. För oss är var det en avgörande faktor att gärningsmannen överhuvudtaget inte figurerar i serien, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

I dramaserien är mordutredaren Jens Møller huvudpersonen. Han spelas av Søren Malling, som tidigare varit med i danska tv-serier som Borgen och Brottet.

Seriens regissör är Tobias Lindholm som gjort filmer som Kapningen och Kriget. Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim har varit delaktiga i manusarbetet.

Enligt Anna Croneman var det inte självklart att SVT skulle sända serien.

– Att samarbeta kring en serie på detta ämne var ingen självklarhet för oss, utan krävde stora överväganden. Det faktum att några av Nordens främsta talanger är involverade var också helt avgörande för vår medverkan. Tobias har skrivit ett oerhört starkt material, och det faktum att familjen Wall är involverade berättar en del om vilken slags historia vi får ta del av, säger Anna Croneman.

Inspelningar av serien har börjat och den kommer att sändas i SVT hösten 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Journalisten Kim Wall

Mer i ämnet