Foto: Heléne Hammar

60-tal fordon fastnade i backe vid Degeberga

Uppdaterad
Publicerad

Unde onsdagskvällen var det helt stopp i båda riktningarna på väg 19 genom Degeberga. Enligt Trafikverket hade ett stort antal lastbilar blockerats vid en backe efter en tidigare lastbilsolycka.

En plogbil som skickades till platsen uppgav till polisen att det knappt gick att röja snö eftersom det var så mycket lastbilar på platsen.

– Det är endast personbilar som eventuellt kan passera. Det är mycket dåligt väglag och stor köbildning, sa Kim Hild, presskommunikatör på polisens ledningscentral.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Ett 60-tal lastbilar och personbilar kom enligt Trafikverket inte upp för backen och det var begränsad framkomlighet på platsen under hela onsdagskvällen.

Behövs mer hjälp

– Man lyckades öppna vägen i norrgående riktning. En lastbil skulle då köra in i Degeberga, men körde fast och blockerade vägen igen, sa Kim Hild.

– Folk är på plats men det behöver komma ut mer styrkor, sa Thomas Johansson presskommunikatör på Trafikverket  till SVT Nyheter Skåne.

Vid klockan 22.20 meddelade Trafikverket att väg 19 åter var öppen för trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Mer i ämnet