Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Platsbrist i kombination med torka och värme är de största utmaningarna när det gäller att ge träden förutsättningar att växa sig stora i staden, säger Patrick Bellan, trädspecialist på fastighets- och gatukontoret i Malmö. Foto: SVT/Petra Hultman

Listan: Så ska fler träd trivas i Malmö

Publicerad

Ett träd behöver lika mycket utrymme under marken som över. Det är en av de största utmaningarna när fler träd ska rymmas i stadsmiljön.

– Många av våra träd växer inte eftersom de inte har tillräckligt stora växtbäddar, säger Patrick Bellan, trädspecialist på fastighet- och gatukontoret i Malmö.

Men med nya arbetssätt, mer samarbete mellan boende, privata fastighetsägare och myndigheter, försöker nu kommunen ge träden bättre förutsättningar att trivas och växa sig stora.

– Det handlar också om att vi väljer vilka träd vi arbetar med så att de också överlever länge i till exempel högre temperatur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.