Efter politikerns fusk har alla svar om kongresscentret i medborgarenkäten strukits. Foto: TT

Lokalpolitiker i Lund avgår – manipulerade medborgarenkät

Uppdaterad
Publicerad

Carl Gustaf Jönsson (FNL) i Lund lämnar sina politiska uppdrag sedan han själv avslöjat på Facebook att han manipulerat en medborgarenkät.

”Jag inser att min politiska trovärdighet har blivit ifrågasatt och detta gagnar varken mitt politiska arbete eller FörNyaLund”, skriver politikern i ett pressmeddelande.

I webbenkäten på kommunens sajt har Lundaborna kunnat svara på vad de tycker om tre arkitektförslag till ett nytt kongresscenter. Politikern gillar inte bygget och har på Facebook uppmanat till att nolla alla förslagen – och dessutom rösta flera gånger.

Efter politikerns fusk har alla svar om kongresscentret i medborgarenkäten strukits, meddelar kommunen.

”Det är med stor sorg jag konstaterar att Carl Gustaf försökt påverka den bild byggnadsnämnden får av Lundabornas åsikter genom att skicka in flera synpunkter i olika namn”, skriver partiets ordförande Börje Hed i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.