Ludde laddar för Lund

Publicerad

Lunds comedy festival pågår för fullt och på lördag kväll ska en ung malmökille som bor i Lund upp på scenen.

– Jag flyttade tilll Lund och då fick man ändra verklighetsuppfattning. Lund är ju väldigt lugnt. I Malmö om man läser tidningen så är det kontraktsmord och narkotikasmuggling. Lunds undre värld är tentafuskare och cykeltjuvar, säger Ludde Samuelsson.

Ludde Samuelsson har sysslat med standup-comedy i sju år. På lördag kväll är uppdraget att få folk att skratta på Lunds Comedy festival.

– Humorfestivalen i Lund har ju precis bytt namn och blivit Lund comedy festival. För att det ska vara en internationell festival. Och är det en internationell festival i Lund då ska det fan handla om Malmö, säger Ludde och fortsätter:

– Malmö är ju faktiskt staden som har allt och Malmö är också en stad som får ganska oförtjänt dåligt rykte i medier idag och då tänkte jag att då ska jag prata om Malmö. Det är ju ingen fläckkfri stad, naturligtvis inte, men det känns bara mysigt och kul att åka på upptäcksfärd i sin egen hemstad.

Malmö kontra Lund är tacksamt

Han är född i Malmö men har bott och studerat i Lund de senaste fem åren. Och som komiker är det tacksamt att skämta om skillnaderna.

– Malmö har allting. Det känns som att man aldrig kan bli överraskad i Malmö för allting finns. Under Eurovision song contest så vara alla så: ” Oj, oj. Nu är det mycket ansvar Malmö. Skärp er nu. Nu måste ni ta hand om folk från hela Europa”. Och Malmö svarar: ”Jajaja! Det är det vi gör ju. Vi kan ju det. Det är ingen fara!”

– Det som vi i Malmö kallar en senildement pensionär. I Lund heter det professor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer