Lugn nyårsnatt i Skåne: ”Något värre än en lönehelg”

Uppdaterad
Publicerad

I större delen av Skåne har nyårsnatten varit lugn, men det har inträffat några större händelser under natten.

– Det har varit något värre än en lönehelg, men inte supermycket, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

I Kristianstad uppmärksammade polisen ett större bråk. På plats hittades en man som skadats med ett knivliknande föremål. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. I nuläget är hans skadeläge oklart.

– Vi har en gripit en person, som sedermera anhållits. Han misstänks för grov misshandel, säger Evelina Olsson.

I Hässleholm voltade en bil efter att ha förföljts av polisen. Tre personer befann sig i bilen.

– Det slutar med att den här bilen krockar, och de här tre personerna fastnar i bilen som hamnat upp och ner, säger Evelina Olsson.

Bilens förare misstänks för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Nyårsfirare på Möllan besköts med raketer

På Möllevångstorget i Malmö var det i vanlig ordning raketkaos. Bilder från platsen visar hur nyårsfirare beskjuts med raketer.

– Det har jag också hört från andra. Men det beskrivs som ett vanligt firande på Möllan. Det finns inga uppgifter om att någon skadats, och det finns inte heller några misstankar om brott i samband med firandet, säger Evelina Olsson.

Ett par större bränder

Även Räddningstjänsten Syd beskriver natten som en vanlig nyårsnatt. Flera larm har inkommit om bränder kopplade till fyrverkerier.

De har dock behövt rycka ut på ett par större händelser. Däribland en kraftigare villabrand i Malmö och en lägenhetsbrand i Arlöv. I samband med branden i Arlöv tvingades flera personer evakuera huset.

– Räddningstjänsten misstänker att branden är anlagd, men nämner inte närmare varför. Vi har upprättat en anmälan om grov mordbrand, säger Evelina Olsson.

Inga personer ska ha skadats i samband med de båda bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.