Polisen: Landskrona värst i Skåne under nyår

Uppdaterad
Publicerad

Överlag var nyårsnatten inte så mycket värre än en löningshelg enligt polisen. Men Landskrona sticker ut när det kommer till allvarligare brott.

Under natten har polisen behövt rycka ut på två misstänkta mordförsök.

– Vi får in ett larm om en man som ligger utomhus. Han ska ha tillfogats skador med ett knivliknande föremål, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

En person som har någon form av bekantskap med den skadade har gripits. Det andra ärendet gäller ett brott i nära relation.

– Det rubriceras som mordförsök alternativt grov misshandel.

Brand i båtverkstad

Dessutom brann en båtverkstad i Borstahusen ned till grunden, där har polisen inga uppgifter kring hur branden har startat men det verkar i nuläget inte vara relaterat till fyrverkerier.

– Det har upprättats en om grov skadegörelse genom brand. I det ärendet har vi ingen misstänkt, säger Evelina Olsson.

Beskjutna med fyverkerier

Även Räddningstjänsten i Landskrona hade en mer intensiv kväll än vanligt med ett tiotal uttryckningar där flera var relaterade till fyrverkerier och smällare.

– Det var mer än det var förra nyår och lite mer än det brukar vara, säger Milinko Doslic, yttre befäl på Räddningstjänsten i Landskrona.

Redan tidigt på nyårskvällen besköts ett fordon med raketer vid en utryckning på en skola.

– Det har hänt andra nyårsnätter att man blir beskjuten med fyrverkerier, det är inte helt ovanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.