Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna kommer styra Skurups kommun i majoritet från och med årsskiftet. Foto: Johan Nilsson/TT

M, SD och KD bildar nytt majoritetsstyre i Skurup

Publicerad

Skurups kommun kommer att styras av en majoritet som består av Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna den kommande mandatperioden. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

– Det är glädjande, säger gruppledare Johan Bolinder (M), till SVT.

Samarbetet innebär att Moderaterna, som största parti, tillsätter Johan Bolinder (M) som kommunstyrelsens ordförande medan Sverigedemokraterna får posten som kommunfullmäktiges ordförande.

– Vi har haft ett par stökiga mandatperioder bakom oss. En majoritetsregering ger bättre förutsättningar för att styra kommunen som helhet, säger Johan Bolinder (M), till SVT Nyheter Skåne på torsdagseftermiddagen.

Politiken i Skurup

Sakpolitiskt har parterna enats om ett program som kommer att presenteras successivt under mandatperioden.

Hur stora kompromisser har ni fått göra för att få till det här samarbetet?

– Alla samarbeten präglas av kompromisser men i utgångsskedet står vi inte så långt ifrån varandra när det gäller de viktigaste frågorna. Ett exempel är den ekonomiska politiken där vi är eniga om att vi inte ska finansiera verksamheter genom att höja skatten, säger Johan Bolinder (M), gruppledare.

Det nya politiska styret i Skurup tillträder den 1 januari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politiken i Skurup

Mer i ämnet