Åklagaren Jakob Buch-Jepsen pressade Peter Madsen, som undvek att svara på flera frågor. Foto: TT

Madsen ville inte kommentera styckningen

Uppdaterad
Publicerad

Vid andra rättegångsdagen fortsatte förhören mot Peter Madsen. Han fortsätter neka till mordet på journalisten Kim Wall och förnekar att det funnits ett sexuellt motiv.

När förhöret med den misstänkte Peter Madsen skulle börja på onsdagen klockan 9.30 i Köpenhamns tingsrätt var den åtalade inte på plats. SVT Nyheter Skånes reporter Ylva Esping rapporterade direkt från rättegången och kunde höra hur Madsen och hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark viskade till varandra i rummet bredvid.

– De pratar så lågmält att jag inte kan urskilja vad som sägs.

Mordet på Kim Wall

En halvtimme efter planerad starttid var Peter Madsen åter på plats i rättssalen och förhöret kunde börja.

Undviker att svara

Åklagaren Jakob Buch-Jepsen startade förhöret med att pressa Madsen på frågor om hur styckningen av Kim Walls kropp gått till. Madsen värjde sig för att svara.

– Det var inget rationellt eller genomtänkt.

Åklagaren ställde också frågor om de stick Kim Wall hade i underlivet.

Gjorde du något sexuellt med Kim Wall efter hon var död?

– Hur kan du över huvud taget fråga, svarade Madsen.

”Hon var död när hon fick sticken”

Han förnekade att det fanns sexuella motiv till sticken i underlivet och ville inte svara på frågor som berörde varför det fanns tydliga skador på Kim Walls trosor och strumpbyxor. Han ville heller inte svara på vilka verktyg som användes.

– ”Juridiskt sett” kan man inte ha sex med en död person. Hon var död när hon fick de här sticken, säger Madsen.

Åklagaren menade att detta inte stämmer med tidsangivelserna Peter Madsen uppgivit. Han har tidigare uppgett att Kim Wall dog kort efter klockan 23.05 av kvävning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet