Betina Hald Engmark är Peter Madsens försvarare. Foto: TT/TV2 Danmark

Madsens advokat: ”Han har inte sagt hur Kim Wall dog”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Madsens försvarare, Betina Hald Engmark, menar att polisen har feltolkat hans förklaring. Nu vill hon att det rättas, enligt danska TV 2.

Polisen gick i måndags ut med ett pressmeddelande om att Madsen ska ha sagt att Kim Wall dog av en koloxidförgiftning ombord på ubåten, när han själv var uppe på däck.

Enligt advokaten har polisen feltolkat en förklaring i ett polisförhör.

Mordet på Kim Wall

– Jag var på plats under förhöret och har läst igenom hela protokollet. Inte vid något tillfälle har han sagt att han vet varför hon dog, säger Betina Hald Engmark till danska TV 2.

”Kan finnas många olika avgaser”

Enligt henne har Peter Madsen bara förklarat att han befann sig i ubåtens torn medan Kim Wall var nere på botten. Att det var ett undertryck och att där fanns avgaser i luften.

– Min klient vet inte hur hon dog. Det kan finnas många olika avgaser, säger advokat Betina Hald Engmark till samma tv-kanal.

Köpenhamnspolisen preciserar nu vad som egentligen sades i förhöret.

– Peter Madsen har förklarat att Kim Wall kan ha dött av koloxidförgiftning. Han har inte fastslagit att det är dödsorsaken, säger Jens Möller på Köpenhamnspolisen.

Peter Madsen nekar till mord, men efter att ha gett olika förklaringar så har han erkänt att han styckat kroppen och kastat den överbord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet