Thomas Öberg med Bob Hund, Måns Zelmerlöw och Seinabo Sey är några av artisterna som finns med i Malmöfestivalens första artistsläpp. Foto: Pontus Lundahl/Mikael Fritzon/Thomas Johansson. Samtliga TT

Malmöfestivalen släpper första artisterna

Uppdaterad
Publicerad

Malmöfestivalen har släppt de första artisterna till årets festival. Måns Zelmerlöw, Bob Hund och Hooja finns med på listan. Och det blir musik till kräftskivan även i år.

Malmöfestivalen måste spara pengar och har därför valt att koncentrera musiken till Stora scenen på Stortorget. Scenen på Gustav Adolfs torg kommer att, som det heter, ”pausas”.

Nu kommer alltså det första artistsläppet från festivalen och det är en blandad kompott. Bland dem som kommer att uppträda på Stortorget finns Bob Hund, Måns Zelmerlöw, Hooja och Seinabo Sey.

Musik till kräftorna

Sedan den allra första Malmöfestivalen 1985 har Grus i Dojjan spelat på den inledande kräftskivan. Förra året avled bandets förgrundsman Christer ”Krutte” Hedberg. Nu kommer de återstående medlemmarna att spela på kräftskivan under namnet Gruset.

Malmöfestivalen är igång 11-18 augusti.

Första artisterna klara till festivalen

Bob Hund

Hooja

Måns Zelmerlöw

Sara Parkman

Seinabo Sey

The tallest man on earth

Fler artister kommer att släppas efter hand

Källa: Malmöfestivalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.