Dålig lönsamhet och stor konkurrens gör att Malmömilen läggs ner. Foto: SVT

Malmömilen läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Malmömilen kommer inte att arrangeras nästa år på grund av bristande lönsamhet, stor konkurrens och många klagomål.

Det är många som arrangerar motionslopp och konkurrensen är därför hård. Anders Sjöberg, tävlingsansvarig för Malmömilen, skriver på loppets hemsidan att det finns en rad orsaker till att Malmömilen läggs ner.

”Det är svårt och tungt att konkurrera med andra lopp i Malmö när Malmö Stad varje år delar ut pengar till vissa lopp men inte till andra. Samtidigt höjs avgifterna varje år – bara att ha startfållor på gatan kostade i år 15.000 kr extra i avgift till Malmö stad.”

Dyr rättsprocess

Han skriver även att det är många som hör av sig och är missnöjda med allt från att det är trångt på banan till att det saknas vattenmuggar. Det pågår dessutom en rättslig process som kan kosta arrangören av Mamömilen cirka 500 000 kronor, skriver Anders Sjöberg.
Det är ”En svensk klassiker” som har stämt Malmömilen för att man använder namnet ”Malmöklassikern” där löpning, simning och cykling ingår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer