I Malmös nya budget finns en skrivning om att Malmö stad under nästa år ska undersöka möjligeten att genomföra en pilot där läsåret delas upp i tre terminer. Foto: TT

Malmös ledning vill testa treterminssystem i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Malmö vill låta några skolor testa ett system med förkortat sommarlov och terminer.

Förhoppningen är att försöket ska bli verklighet nästa år, säger skolkommunalrådet Sara Wettergren (L) till Sydsvenskan.

Enligt kommunledningen, bestående av Socialdemokraterna och Liberalerna, förstärker sommarlovet segregationen, vilket drabbar de elever som har sämst förutsättningar.

Bättre förutsättningar

Genom att korta sommarlovet, skapas bättre förutsättningar för de elever som annars riskerar en inbromsning i sitt lärande, skriver tidningen.

I den nyligen klubbade budgeten finns en skrivning om att Malmö stad under nästa år ska undersöka möjligeten att genomföra en småskalig pilot där läsåret delas upp i tre terminer.

I våras berättade SVT Nyheter om att utbildningsnämndens ordförande i Ystad, Göran Karlsson (KD) ville testa ett treterminssystem i kommunens skolor. Första testet i landet med tre terminer har pågår vid en friskola i Göteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.