Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö, fördömer påskhelgens upplopp i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Malmös polischef om påskhelgens upplopp: ”Helt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Även natten till annandag påsk var stökig i stadsdelen Rosengård i Malmö. Tre personer greps och anhölls senare för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Åtta personer omhändertogs för störande av den allmänna ordningen. Stadens polischef fördömer helgens händelser.

– Situationen vi sett i Malmö under påskhelgen är helt oacceptabel. Vi kommer aldrig att ge vika för den typen av agerande, säger Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö, i ett pressmeddelande på annandag påsk.

Det har brunnit på flera platser i området under natten och polisfordon utsattes för stenkastning. Flera personer frihetsberövades.

Våldsamma upplopp i Sverige

– Vi har agerat snabbt och resolut och har gott hopp om att kunna nå framgång i respektive utredning då vi har ett gediget filmmaterial att gå igenom, säger Petra Stenkula.

Skånepolisen arbetar under måndagen med trygghetsskapande åtgärder, bland annat genom ökad synlighet på flera platser i Malmö och regionen. Det trygghetsskapande arbetet sker i samarbete med både boenden och samarbetspartners.

Polisen meddelade även under måndagskvällen att de kommer använda sig av drönare med kameror i delar av Rosengård för att bevaka. Polisen kommer att använda sig av drönare mellan den 18 april och den 22 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet