Sophie Johnsson tycker det är dags att sätta ner foten. Foto: Nellie Erberth

Mammaupproret samlades i Malmö – protesterade mot våldet

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer samlades på Stortorget för att delta i Mammaupproret.

– Det kunde ha gjorts så mycket mer än vad som faktiskt görs och ingenting händer, säger Sophie Johnsson, arrangör.

Mammaupproret växte fram efter mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim tidigare i år. I dag samlades de på Stortorget i Malmö för att manifestera mot våldet.

– Jag tycker det är jätteviktigt att vi som bor i Malmö sätter ner foten nu. Det kunde gjorts så mycket mer, säger Sophie Johnsson.

Mordet på Karolin Hakim

Bland talarna var Alexandra Pascalidou och Jeanette West, mamma till Trez West Persson som sköts till döds i Malmö för tio år sedan. Ett hundratal personer dök upp, men arrangörerna bakom manifestationen hade hoppats på fler.

– Vi är över 5000 medlemmar i gruppen på Facebook, såklart skulle jag vilja att varenda en var här i dag. Klart man undrar, vad gör man för bättre saker en söndag än att vara här? Men varenda som är här betyder oerhört mycket för mig, säger Sophie Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet