Foto: Henrik Nordell

Man anhållen efter våldsbrottet i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som greps under gårdagen, efter en takjakt med flera inblandade i centrala Kristianstad, har nu anhållits. Dagen efter händelsen står polisen på Stora torg för att prata med allmänheten.

Vad den anhållna mannen är misstänkt för vill åklagaren ännu inte gå ut med. Men enligt tidigare uppgifter har händelsen inledningsvis utretts som ett grovt våldsbrott. Mannen fördes till sjukhus under gårdagen, men behövde inte vara kvar där över natten.

– Han är hos polisen sen igår, säger Mikael Persson, inre befäl hos polisen i Kristianstad.

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

Flera målsägande

Initialt frihetsberövades två män, men den ena kunde snabbt släppas då det visade sig att han var målsägande istället för förövare. I nuläget har man inga fler misstänkta enligt Mikael Persson, däremot bekräftar han att det finns flera målsägande.

Från polisens sida söker man nu fler vittnen, och kommer att finnas på plats på Stora torg för att samla in uppgifter från boende och förbipasserande i området. 

– Vi finns på plats på torget för att fånga upp saker vi missat igår. Sen har vi mycket material som samlats in och säkrats som nu ska skickas på analys, säger Mikael Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

Mer i ämnet