Under lördagen tändes ljus för den dödade 18-åringen, både vid mordplatsen och senare hölls en minnesceremoni under lördagen vid p-huset Anna. Foto: Johan Dernelius

Man i 18-årsåldern gripen misstänkt för mordet på Ärtholmen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen grep polisen en ung man som nu är anhållen misstänkt för mordet på en 18-årig man i Ärtholmens koloniområde i Malmö.

– Det jag kan säga är att sedan i går kväll är en ung man gripen och anhållen skäligen misstänkt för mordet, vilket då är den lägre misstankegraden, säger kammaråklagare Jenny Olovsson.

Den gripne uppges vara i ungefär samma åldern som den ihjälskjutne 18-åringen.

– Utredningen kommer att fortsätta och vi jobbar aktivt med det här, utöver det kan jag inte gå in på fler detaljer, säger Jenny Olovsson.

Det var under fredagsmorgonen, den 23 april, som en man i 18-årsåldern hittades död i Ärtholmens koloniområde i Malmö.

Vid p-huset Anna i Malmö hölls en spontan minnesstund under lördagskvällen för den 18-åring som sköts till döds under natten till fredag:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.