Foto: Mikael Nilsson

Man i 40-årsåldern häktad misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen häktades en man i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i Hässleholm. Enligt chefsåklagaren har någon form av tillhygge använts vid gärningen.

Det var under tisdagen i förra veckan som polisen larmades till en adress i Hässleholm. Där hittades en man i 45-årsåldern allvarligt skadad och fördes till sjukhus med livshotande skador. Hans nuvarande skadeläge är oklart.

På samma plats greps den nu häktade mannen. Han medger att han skadat den andra mannen men förnekar att han begått brott. Detta enligt chefsåklagare Jenny Lindell som också berättar för SVT att någon form av tillhygge ska ha använts.

I övrigt är hon förtegen om vad som har hänt.

Vad är nästa steg?

-  Utredningen fortsätter, väldigt intensivt. Min erfarenhet säger att det inte kommer bli någon utdragen process, att det blir en kort utredningstid, säger Jenny Lindell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.