Mordanhållen kvinna nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som anhållits sedan en man hittats död på en mindre ort utanför Ystad har släppts på fri fot, men hon är fortfarande skäligen misstänkt för mord.

– Det skulle kunna röra sig om en olyckshändelse, men det vet vi inte ännu, säger åklagare Sara Salomonsson.

Åklagaren menar att polis och åklagare inte är övertygade om att mannen har utsatts för ett brott. Däremot kvarstår mordmisstankarna mot kvinnan, och man inväntar rättmedicinsk utredning.

– Så får vi ta ställning då, säger Sara Salomonsson, som leder förundersökningen.

Larmet kom under tisdagen som ett sjukdomsärende till SOS Alarm och åklagaren vill inte gå närmare in på omständigheterna. En teknisk undersökning har gjorts i bostaden där mannen hittades och förhör har genomförts.

Bekanta med varandra

– Det har varit lite oklara omständigheter kring det här dödsfallet, så vi försöker reda ut vad det är som har hänt och kvinnan som är misstänkt har förnekat brott.

Kvinnan och den döde mannen är enligt polisen bekanta med varandra, men man vill inte gå in på vilken typ av relation de hade.

Kriminaltekniker kopplades in

Det var på tisdagsförmiddagen som ambulanssjukvård och räddningstjänst larmades till en adress utanför Ystad med anledning av att en man anträffats livlös i en bostad. En kvinna greps och anhölls senare misstänkt för mord.

– När polis kommer dit gör vi bedömningen att vi inte kan utesluta att mannen utsatts för brott, och därför inleder vi en förundersökning om mord, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.