Man hittades död i lägenhet – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i Eslöv under natten till söndag. En man, även han i 30-årsåldern, greps på platsen och anhölls senare under söndagsförmiddagen misstänkt för mord.

Polis skickades vid 23-tiden på lördagskvällen till en adress i Eslöv med anledning av en lägenhetsundersökning efter att en uppringare till ledningscentralen uttryckt oro för en person boendes på adressen.

– Vi får in samtal från anhöriga eller bekanta till en person, man uttrycker då en oro för att man inte har fått tag på honom på länge. Så då åker vi till adressen för att genomföra en lägenhetsundersökning, säger Jimmy Modin, presstalesperson hos polisen i region Syd.

Vid kontroll i lägenheten hittades en man i 30-årsåldern avliden. Anhöriga är underrättade.

En anhållen

Eftersom det inte går att utesluta att ett brott kan ligga bakom dödsfallet inleds en förundersökning om mord. En man som befann sig i lägenheten greps på platsen och anhölls senare på söndagsförmiddagen misstänkt för mord. Enligt polisen ska männen ha varit bekanta med varandra.

Under natten har en teknisk undersökning genomförts i lägenheten och nu inväntar polisen resultatet av den samt av den rättsmedicinska undersökningen. Utredningen fortsätter under dagen med förhör av den anhållne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.